Kamado bbq kopen: 5 weetjes over de garantie

kamado bbq kopen

Een kamado bbq kopen is eigenlijk altijd een goed idee. Waarom? Omdat je gegarandeerd gaat profiteren van een maximale kwaliteit, een mooie uitstraling en natuurlijk de beste bbq feestjes! Nee, we vergeten het heerlijke eten zeker niet, maar dat heb je natuurlijk ook zelf een beetje in de hand. Ga je een kamado bbq kopen, dan is het belangrijk om goed te letten op de garantie. Dit is namelijk niet altijd hetzelfde geregeld. Via Echtebbq.nl kun je een uitstekende kamado bbq kopen met de juiste garanties. Wij geven je graag 5 handige weetjes mee over de garantie op een kamado bbq.

Waarvoor geldt de garantie precies?

Je gaat een kamado bbq kopen en kiest een mooi model uit. Je gaat er zomaar van uit dat alle onderdelen van jouw nieuwe bbq onder de garantie vallen, maar is dit ook zo? Je wilt er niet achter komen dat de garantie slechts op een paar onderdelen geldig is, precies op het moment dat een onderdeel dat er niet onder valt kapot gaat. Check dus altijd welke onderdelen van jouw kamado bbq onder de garantie vallen.

Een kamado bbq kopen met een ruime garantie

Heb jij iets aan een garantie als je de kamado bbq wilt kopen in de winter? Nee, niet als de garantie maar een paar maanden geldig is. Ja, wel als de garantietermijn ruim genoeg is om de bbq goed te kunnen testen. We willen hiermee zeggen: let goed op de duur van de garantie.

Besteed hierbij ook aandacht aan het feit dat de garantietermijn per onderdeel van de kamado bbq verschillend kan zijn. Onderdelen van metaal kennen vaak een garantietermijn van 2 of 3 jaar, terwijl de garantie op keramiek toch wel minstens 20 jaar lang geldig moet zijn.

Wat houdt levenslange garantie precies in?

Er zijn meerdere merken op de markt die een levenslange garantie durven te bieden op hun producten. Het spreekt voor zich dat dit de merken zijn met de meeste ervaring. Zij zijn bijzonder zeker van de kwaliteit van hun producten. Overigens geldt dit niet alleen voor bbq merken.

We kennen bijvoorbeeld ook het huishoudelijke merk Leifheit dat een levenslange garantie durft te bieden. Ga jij een kamado bbq kopen met een levenslange garantie? Controleer dan altijd goed wat die levenslange garantie precies inhoudt. Hier zitten namelijk vaak wel voorwaarden aan vast.

Een kamado bbq kopen van iemand anders

We kunnen er eerlijk over zijn. Niet iedereen wil een nieuwe Weber kamado bbq kopen, bijvoorbeeld. Soms gaat de voorkeur uit naar een tweedehands exemplaar. Wil jij een tweedehands kamado bbq kopen? Check dan goed de garantievoorwaarden van de fabrikant.

Meerdere fabrikanten geven namelijk duidelijk aan dat elke vorm van garantie komt te vervallen wanneer de bbq van eigenaar wisselt. Ben jij de tweede eigenaar? Dan heb je vaak geen garantie meer, ook niet als de bbq pas een paar maanden oud is.

Besteed aandacht aan de voorwaarden

Blijft de garantie wel geldig als je nogal onzorgvuldig omgaat met je nieuwe bbq? In hoeverre kun je nog rekenen op de garantie als jij je bbq bij weer en wind buiten laat staan?

Garantie kan altijd gelden, maar kan ook alleen gelden wanneer kan worden vastgesteld dat jij zelf totaal geen schuld hebt aan de schade of het defect. Besteed daarom altijd aandacht aan de specifieke voorwaarden die aan de garantie zitten geplakt.

Zorgeloos een kamado bbq kopen

Natuurlijk wil jij gewoon zorgeloos een kamado bbq kopen, zonder gedoe over garanties en voorwaarden. Bij Echtebbq.nl vind je de kamado bbq’s van de meest ervaren merken op de markt.

Denk onder meer aan Weber, Big Green Egg en The Bastard. Je krijgt er altijd de juiste garanties bij. Via ons kun je jouw ideale kamado bbq kopen tegen de beste prijs. Wij verwijzen je graag direct naar de meest voordelige aanbieder.

Geef een reactie

Online BBQ bestellen