5 voordelen van een kamado BBQ

kamado bbq voordelen

Er zijn een hoop voordelen om te kiezen voor een kamado bbq. Of dit een Big Green Egg is, the Bastard of een Kamado Joe, het principe van een kamado bbq is voor alle merken gelijk.

Ik heb vijf voordelen van een kamado bbq voor je op een rijtje gezet.

1. Kamado gebruikt relatief weinig houtskool

Een kamado gebruikt relatief weinig brandstof. Afhankelijk van de temperatuur kun je met een lading houtskool tot wel 12 uur werken.

Ideaal voor een low en slow sessie! De totale tijd dat je met houtskool doet is natuurlijk wel afhankelijk van het merk en soort houtskool wat je in de kamado gebruikt. Ook heeft de temperatuur invloed op de verbrandingstijd. Bespaar daarom niet op de houtskool en zoek je favoriete merk door verschillende te testen. Hoe rookt de houtskool, wat is de smaak die het afgeeft en wat is de brandtijd.

2. Je bespaart op houtskool

In bijvoorbeeld een standaard Weber bbq gaat de houtskool weg na iedere sessie en moet je het apparaat reinigen. Een kamado bbq doof je en bij de volgende sessie kun je het restant houtskool opnieuw gebruiken. Hiermee bespaar je dus kosten.

Let zoals bij punt 1 aangegeven wel op welke houtskool soort je gebruikt. Dit is echt een kwestie van testen en persoonlijke smaak.

Een kamado bbq kun je heel goed op een constante temperatuur houden. Je hoeft daarom niet constant bij de bbq te blijven en je producten zullen egaal garen.

3. Een BBQ als oven?

Een kamado bbq functioneert ook als oven door de stenen behuizing. Je producten zullen daarom ook van bovenaf warmte krijgen waardoor je recept beter zal lukken dan alleen met warmte van onderaf. Beter gegaarde producten vanaf je bbq dus.

Mocht je toch echt liever een pizza uit een authentieke pizzaoven willen eten dan verwijzen wij je graag naar ons ruime assortiment pizzaovens.

4. BBQ in de winter

Een traditionele bbq staat in winter meestal binnen of word in ieder geval niet gebruikt. Een kamado bbq kun je het hele jaar door gebruiken, wat denk je van een heerlijke winterbbq met wild zwijn of een hertenfilet?

5. Barbecuen op hoge temperaturen

Een kamado bbq kan zeer hoge temperaturen bereiken. Met een pizzasteen of rotisserie kun je de heerlijkste pizza’s maken alsof ze rechtstreek uit Italië geïmporteerd zijn.

Voor het bereiden van vlees gerechten heb je vaak juist een minder hoge temperatuur nodig maar de kamado bbq geeft je alle ruimte om van heel laag tot extreem hoog te gebruiken. Zorg er wel voor dat je niet boven de 500 graden uit komt omdat dit je barbecue onherstelbaar kan beschadigen.

Geef een reactie

Online BBQ bestellen