Big Green Egg accessoires

Heb je zo’n mooie Big Green Egg bbq en ben je op zoek naar de beste accessoires die passen bij jouw barbecue?

In ons assortiment vind je verschillende accessoires voor je The Bastard barbecue of Big Green Egg barbecue. Zoek je nog meer bbq accessoires om te genieten van de lekkerste gerechten van de kamado bbq? Een kamado bbq is het verlengstuk van je keuken, je kookt ook in de winter op je buitenkeuken op maat met deze bbq’s. Bestel direct jouw favoriete merk kamado bbq online en bijpassende bbq accessoires. Hoe reinig je een kamado bbq na gebruik? Bekijk meteen al onze brikettenstarters. Ben je fan en wil je uitbreiden? Kijk dan eens naar een vleesthermometer of echte gietijzeren roosters. Heb je al eens gekeken naar de pizzastenen voor de bbq. Bestel meteen het beste houtskool en rookhout en start met buiten koken.

Kookgereedschappen Big Green Egg

Om het meeste uit je Big Green Egg te halen, is het belangrijk om over de juiste kookgereedschappen te beschikken. Enkele essentiële tools zijn een hoogwaardige grilltang, een stevige vleesvork en een hittebestendige siliconenkwast. Deze gereedschappen helpen je bij het omdraaien, verplaatsen en marineren van je ingrediënten, wat resulteert in een betere controle over het grillproces.

Thermometers en temperatuurcontrole

Temperatuurbeheersing is cruciaal voor het bereiden van perfect gegrild voedsel op de Big Green Egg. Er zijn verschillende soorten thermometers beschikbaar, zoals direct afleesbare vleesthermometers en draadloze thermometers die op afstand kunnen worden gevolgd. Daarnaast zijn er temperatuurregelaars die automatisch de luchttoevoer naar de barbecue aanpassen, zodat je de gewenste temperatuur kunt handhaven zonder constant de ventilatieopeningen handmatig aan te passen.

Grillroosters en oppervlakken

De Big Green Egg is compatibel met een verscheidenheid aan grillroosters en oppervlakken, waaronder gietijzeren roosters, roestvrijstalen roosters en zelfs pizzastenen. Gietijzeren roosters zijn ideaal voor het bereiden van steaks en het creëren van perfecte grillmarkeringen, terwijl pizzastenen zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en krokante korsten bij het bakken van pizza's en brood.

Roken en aroma's

Een van de unieke aspecten van de Big Green Egg is het vermogen om te fungeren als een roker. Door rookhout, zoals houtsnippers of houtchunks, toe te voegen, kun je een rijke, rokerige smaak aan je gerechten geven. Er is een breed scala aan houtsoorten beschikbaar, zoals appel, hickory, mesquite en eiken, elk met hun eigen unieke aroma.

Onderhoud en bescherming

Om je Big Green Egg in topconditie te houden, zijn er enkele accessoires die je kunnen helpen bij het onderhoud en de bescherming van je barbecue. Denk hierbij aan een aspook voor het eenvoudig verwijderen van as en een afdekhoes.
Online BBQ bestellen