The Bastard brengt nu ook zijn eigen Himalaya zoutsteen en brengt het gebruik van de kamado daarmee tot ongekende hoogte. De zoutsteen bestaat voor 100% uit zoutkristallen en is naast de barbecue ook te gebruiken op jouw fornuis of in de oven. De Himalaya zoutsteen geeft de producten een subtiele zoutsmaak. Het zout trekt langzaam in het gerecht en als je de zoutsteen hebt verwarmd kan je hier zelfs ook producten direct op bereiden. Het is belangrijk de zoutsteen zeer geleidelijk te verwarmen. Begin zo laag mogelijk en tot maximaal 180 graden. De zoutsteen kan ook in de diepvries gedaan worden en dan gebruiken voor het serveren van bijvoorbeeld desserts, sushi of carpaccio. Hiervoor doet u de zoutsteen maximaal 30 minuten in de diepvries. Je reinigt de zoutsteen door deze kort onder stromend water te houden en direct af te drogen. Kleine scheurtjes en barstjes die in de loop der tijd zullen ontstaan in de zoutsteen zijn normaal en houdt daar dus rekening mee. De Black Bastard zoutsteen