Jouw BBQ-essential
What you see is what you get! Onze gietijzeren pan van BURNHARD is net zo robuust als zijn uiterlijk doet vermoeden en daarnaast is hij ook nog eens een echte klassieker. Geen wonder: hij geleidt en slaat warmte op als geen ander en gaat op de barbecue, het kampvuur of in de keuken elke lekkere uitdaging aan. Flink dichtschroeien of je lievelingsgerecht langzaam laten smoren – inclusief de heerlijkste geroosterde aroma’s.
_x000D__x000D_ Het maakt niet uit wat of waar
_x000D_ Jij houdt van barbecueën, maar je bakt ook graag eens een spiegelei in de pan op het fornuis of op de kookplaat aan de zijkant van de barbecue? Met onze gietijzeren pan ben je uitstekend uitgerust voor elke actie op het gebied van barbecueën en koken. De 3,3 kg zware pan is niet kapot te krijgen, doet werkelijk overal aan mee en voelt zich met zijn 30 cm zowel thuis op de gas- en kolenbarbecue als ook boven het kampvuur en op de inductie- of keramische kookplaat of op het gasfornuis . Een keer een mooie goulash in de oven schuiven of net als John Wayne rechtstreeks boven het kampvuur een paar gebakken aardappels maken? No Problemo!
_x000D__x000D_ Wat een coole pan
_x000D_ Grillpan, braadpan, stoofpan – dit fraaie exemplaar mag je noemen zoals je wilt. Optimale warmteverdeling en extra lange warmteopslag maken van onze gietijzeren pan een multifunctioneel wapen voor perfect gegaard vlees, groente en dergelijke.
_x000D__x000D_ Goed nieuws voor iedereen met een grove motoriek: de gietijzeren pan is ook bestand tegen metalen bestek. Hier ontstaan er absoluut geen krassen! En wanneer je voor het eerste gebruik zorgt voor het inbranden van een behoorlijk patina, blijft er nog steeds niets kleven. Een opscheplepel heb je trouwens niet meer nodig: via de tuit aan de zijkant belanden kookvocht en saus altijd daar waar ze horen.
_x000D__x000D_ Alles onder controle!
_x000D_ Safety first: om ervoor te zorgen dat je je vingers niet verbrandt tijdens het opdienen, wordt de ijzeren pan geleverd met een pannenlap van echt leer, die je over het handvat kunt trekken. Hij biedt niet alleen perfecte grip, maar beschermt je met zijn hittebestendige binnenvoering bovendien ook veilig tegen verbrandingen. Maar pas op: niet gebruiken wanneer hij op het fornuis, rooster of in de oven staat. Trek de slimme leren pannenlap alleen over het handvat wanneer je de gietijzeren pan wilt dragen.
_x000D__x000D_ Na het barbecuefestijn kun je de pan overigens ook heel eenvoudig binnen handbereik ophangen – vandaar dat gat in het handvat, logisch toch? Een tip voor de reiniging: laat afwasmiddel achterwege! Aan water heeft de gietijzeren pan voldoende.
_x000D__x000D_ Dit moet je nog even weten! Opgelet: de patinalaag heeft een belangrijke beschermende functie! Gebruik daarom geen sterk zuurhoudende voedingsmiddelen in je pan, want deze kunnen de patinalaag aantasten. Laat de pan niet leeg op het fornuis of in een vuur staan. En giet ook nooit koud water op het hete materiaal, want daardoor kan het gietijzer breken.